STOP CHILD LABOUR CHALLENGE

Powered by:

logo

Bedenk een actie waardoor bedrijven open gaan communiceren over kinderarbeid

STOP CHILD LABOUR CHALLENGE
logo

Bedenk een actie waardoor bedrijven open gaan communiceren over kinderarbeid

Prijzen: 3x Fairphone + 3x G-Star + 2x Tony's Chocolonely

Deadline: 16 februari 2015

Hivos is een internationale ontwikkelingsorganisatie met haar werkveld in diverse landen in Afrika, Azië en Latijns- Amerika. Wij werken aan vraagstukken zoals kinderarbeid, mensenrechten en duurzame energie. Hivos gelooft in de kracht van mensen en steunt hen die zélf hun toekomst willen bepalen en zélf in actie komen om hun situatie te verbeteren.

 

Hivos wil ook in Nederland de kracht van burgers bij haar werk betrekken, want inspanningen hier, zorgen voor veranderingen daar. Door de aankoop van allerlei consumptiegoederen (van schoenen en kleding tot telefoons) is er een directe link met ons als consument. Veel spullen die je hier kunt kopen, zijn niet in Nederland geproduceerd. Het label op producten vertelt je soms in welk land het is gemaakt, maar vaak is niet duidelijk onder welke omstandigheden. Weet jij bijvoorbeeld hoe het zit met kinderarbeid en de cadeaus die jij in deze decembermaand hebt gekocht of gekregen?

 

THE CHALLENGE

We zijn op zoek naar creatieve mensen die met ons mee willen denken over kinderarbeid. De challenge: verzin een actie waaraan jij en ik mee kunnen (en mee willen!) doen en waarmee we gezamenlijk uitspreken dat we willen weten hoe het zit met kinderarbeid. 

 

Hoe meer mensen er in beweging komen en van zich laten horen, hoe meer bedrijven zich geroepen zullen voelen om te reageren. Denk bijvoorbeeld aan de actie van de consumentenbond waarbij consumenten via het meldpunt Kletspraatjes misleidende etiketten konden insturen. Uit alle inzendingen werden de grootste 'kletsplaatjes' uitgelicht op een Wall of Shame. De actie heeft er o.a. voor gezorgd dat diverse fabrikanten hun etiketten hebben aangepast.

 

Via deze challenge dagen we iedereen met creatieve ideeën uit om met een vergelijkbare actie te komen. Doe mee en wie weet val je ook nog in de prijzen!

 

 

DOWNLOAD DE BRIEFING

 

 

PRIJZEN

Naast onderstaande prijzen voor de beste inzendingen, nodigen we ook graag een aantal bedenkers uit op ons kantoor om verder te praten over de realisatie van de ideeën.

 

 

 

1e prijs: Fairphone    +    G-star Cadeaubon t.w.v. 100,-   +    Tony's Chocolonely pakket

2e prijs: Fairphone    +    Tony's Chocolonely pakket

3e prijs: Fairphone

4e prijs: G-Star cadeaubon t.w.v. 100,-

5e prijs: G-Star cadeaubon t.w.v. 100,-

 

 

 

 

De eerste 30 inzendingen worden direct beloond met een Tony’s Chocolonely!

Aangeboden door:   

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Volg deze challenge en ontvang updates.

Status: uitslag bekend (bekijk uitslag)

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 16 februari 2015

CHALLENGE VIDEO
FIND US ON FACEBOOK

FIND US ON TWITTER